***       Водещите вечерни новини       на 14 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 14 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! В. Терзиев иска преместването на паметника на съветската армия. Българи в Одеса разказват за ужасите на руското нападение


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 август   

 

„ Колкото и отзиви да има по отношение на ориста на Паметника на Съветската войска в София, моята персонална позиция е безапелационна – той принадлежи само на Музея на социалистическото изкуство, където би трябвало да продължи живота си като част от образователната стратегия по история “, написа в позиция във Facebook претендентът за кмет на София Васил Терзиев. 

Терзиев е подсилен от обединението ПП-ДБ, партия „ Спаси София “ и гражданското придвижване „ Екипът на София “. 

Ето и какво още написа той:

***
Атаката против Одеса с ракети и дронове стартира към 1 часа през нощта и продължи до 03.22 часа, за което незабавно оповестиха на формалния уебсайт на градския съвет. 

„ Нощните гърмежи бяха доста мощни и многократни. Живея напълно покрай огромния химермаркет в Одеса, в който имаше улучване. Той е съвсем погубен. Страшна картина. Наоколо са ситуирани нови жилищни блокове. Всички сме уплашени. Добре е, че няма жертви ", описа българинът Виктор Топал.

***

За убийството е упрекнат 32-годишният Веско Вълчинов. Той е някогашен барман, който от известно време живеел в София, обитавал жилището на ул. " Г. С. Раковски ". Разследващите считат, че 41-годишният мъж е бил погубен точно там, а претекстът бил финансов - Вълчанов и жертвата имали проект за общ бизнес, който се провалил.

***

9 месеца затвор за 44-годишен мъж от Асеновград, обръснал косата на жена и я държал заключена в апартамент срещу волята ѝ, предава  24 часа.

Мъжът няма право да апелира наказването си, защото е получено след съглашение с прокуратурата. Грозните подиуми се разиграли на 19 юни. Извършителят работил като строител в Германия, само че на посочената дата е бил в родния си град.

***

При същата акция са арестувани още две лица – Т.К. и С.С., съпричастни към осъщественото закононарушение, както и две дами, правили преводачески услуги. Издирва се още едно лице.

В случая се касае за незаконна скица, при която Т.К. и С.С. са посредничили при набирането на претенденти за приемане на виза вид D, даваща право на дълготрайно престояване в Република България.

***

„ Тепърва ще чуваме вести от и за Европейската прокуратура в България. Машината се задвижи доста съществено от към една година. 

Като всички европейски институции – там машината се задейства постепенно, само че за сметка на това работи безкомпромисно “. 

Това сподели пред БНР Зинаида Златанова, някогашен началник на Представителството на Европейската прокуратура в България и някогашен правосъден министър. 

***

***

„ При приближаването на съветския изтребител, непознатият боен аероплан направи завой “, разяснява съветското министерство на защитата и прецизира, че норвежката машина е била разпозната като „ Боинг Пи-8 ей Посейдон “, който е предопределен за патрули над морски зони, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

Информацията бе оповестена на уеб страницата на норвежкото държавно управление, което прецизира, че покупката ще бъде финансирана със средства от ръководения от Англия Международен фонд за Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР